Onder de tab ‘data’ heb je als applicatiebeheerder het overzicht van alle exports die zijn uitgedraaid. Je kunt zien wie, wanneer, welke en hoe vaak een export is gedownload. Klik op 'Maak export' om een data-export uit te draaien.

Als applicatiebeheerder kun je geen exports uitdraaien. Je hebt de rol van Data analist of Data officer nodig. Lees hier wat de verschillende functies inhouden.

Wil je jezelf of een andere collega een data rol geven? Lees hier hoe je dit kunt doen.

Export aanmaken

Wanneer je de rol hebt van data analist of data officer, heb je de mogelijkheid om een export uit te draaien. De exports zijn opgedeeld in verschillende categorieën:

• Gebruikers
  • Tools
  • Communicatie.

Wanneer er geconfigureerd is dat cliënten of consumenten zichzelf (anoniem) kunnen aanmelden, krijg je de categorie 'aanmeldingen' erbij. Je kunt een export selecteren en doorgaan naar stap 2 (velden).

De export 'sessies in de module' is data over de oude stijl modules. De export 'stappen in de module' is data over de mobiele modules.

Bij stap 2 krijg je te zien welke velden de export bevat. Er zijn standaard bepaalde velden geselecteerd. Je hebt de mogelijkheid om velden aan- of uit te vinken. Wanneer je met je muis over het informatie-icoontje gaat, zie je meer informatie wat de velden precies inhouden. Je kunt ook terug naar de 'standaard instellingen'. Wanneer je de velden hebt bepaald kun je doorgaan naar stap 3 (afronden).

Bij stap 3 kun je de exportopdracht afronden. Aan de rechterkant zie je een overzicht van de export en de geselecteerde velden. Bij 'toon meer informatie' vind je meer gedetailleerde informatie over de velden. Wil je nog iets wijzigen, dan kun je terug naar stap 1 of 2. Je hebt de mogelijkheid om het data bestand in .CSV of in .JSON te openen. Bij het informatie icoontje vind je instructies hoe je de data export in CSV kunt openen. Maak vervolgens je export aan.

Bij grotere data-bestanden duurt het downloaden mogelijk langer. Je ontvangt een taak wanneer de opdracht voltooid is.

Open CVS in Excel

1. Open het CSV bestand in Excel en selecteer kolom A.
  2. Ga naar het Data tabblad (bovenaan je scherm).
  3. Kies 'Tekst naar kolommen'.
  4. Kies 'Gescheiden' en klik op 'Volgende'.
  5. In het volgende scherm, selecteer alleen 'Komma' als scheidingsteken en klik op 'Voltooien'.

De tijden in de exports zijn de UTC tijden. In de winter loopt de tijd in de data een uur achter vergeleken met de Nederlandse klok. In de zomer is het tijdsverschil twee uur.