Het doel van digitale toegankelijkheid (accessibility) is: mensen met een beperking helpen in het gebruik van digitale informatie.

Met beperkingen bedoelen we bijvoorbeeld slechtziendheid/blindheid, slechthorend/doof, moeilijk kunnen leren, cognitieve- of fysieke beperkingen, moeilijk kunnen praten, gevoelig zijn voor licht of combinaties hiervan. We willen graag ons product voor iedereen toegankelijk is. Daarom proberen we onze website, webplatformen, iOS en Android-apps zo toegankelijk mogelijk te maken.

Minddistrict toegankelijk maken en houden is een doorlopende taak. We proberen stap voor stap het webplatform en de iOS- en Android-apps te verbeteren op het gebied van accessibility. Hieronder vind je een overzicht van wat al gedaan is en wat we op dit moment verbeteren.

Wat is er nu al mogelijk?

• Het webplatform: Bijna alle plekken zijn te bereiken met een toetsenbord en het platform is goed te bekijken op een computer, tablet en telefoon. Alle teksten zijn geschreven op het taalniveau Nederlands B1. Hierdoor zijn ze voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk. Ook is het platform goed te gebruiken in de meest populaire webbrowsers (Chrome, Edge, Safari, Firefox).
  • iOS-app: De iOS app is toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een screenreader (VoiceOver). Alle teksten zijn geschreven op taalniveau Nederlands B1.
  • Android-app: Het lettertype in de Android-app is in grootte aanpasbaar voor mensen die minder goed kunnen zien. Alle teksten zijn geschreven op het taalniveau Nederlands B1.

Wat zijn we aan het verbeteren?

Op dit moment zijn we voor zowel het webplatform als de iOS- en Android-apps bezig met de volgende verbeteringen:

• De toegankelijkheid verbeteren voor mensen die gebruik maken van een screenreader (bijvoorbeeld blinde/slechtziende mensen). De iOS-app is al toegankelijk via een screenreader.
  • De leesbaarheid verbeteren voor mensen met kleurenblindheid. Hiervoor verhogen we het contrast tussen de tekstkleur en de achtergrondkleur.
  • De toegankelijkheid van onze PDF-bestanden.
  • De grootte van het lettertype in de iOS-app en het webplatform aanpasbaar maken. De website en de Android-app zijn op dit punt al toegankelijk.
  • Aan video's ondertiteling toevoegen. Het toevoegen van transcriptie bij geluidsfragmenten.

Verbetering en feedback

We zijn er ons van bewust dat we nog een aantal belangrijke verbeteringen moeten doorvoeren om goed toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. We staan open voor tips en feedback. Je kan deze sturen naar info@minddistrict.com.

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid? Raadpleeg dan de website van DigiToegankelijk.