Voor een applicatiebeheerder en/of servicemedewerker is reproduceren een belangrijke vaardigheid. Reproduceren is het zo goed mogelijk nabootsen van acties wanneer een gebruiker tegen een probleem aanloopt binnen het Minddistrict platform.

In de trainingsomgeving kun je met behulp van testcliëntenaccounts acties van cliënten reproduceren. Klik hier hoe je deze testaccounts kunt aanmaken.

Waarom reproduceren?

Het levert dan veel informatie op om het probleem proberen te reproduceren, want:

• Je kunt hierdoor ervaren waar de gebruiker precies tegenaan loopt. Mogelijk kun je hierdoor opmerken wat er aan de hand is en de melder gericht helpen met de oplossing.
  • Je kunt hierdoor zien of het probleem platformbreed is of dat alleen de gebruiker tegen dit probleem aanloopt.
  • Je kunt hierdoor zien of het probleem platformgerelateerd of dat het probleem wordt veroorzaakt door externe invloeden. Klik hier voor de checklist externe factoren.
  • Je kunt hierdoor een gedetailleerd report/bug melding maken naar de Minddistrict servicedesk als er sprake is van een bug zodat het probleem sneller en efficiënter kan worden opgepakt. Klik hier hoe je dit kunt doen.
  • Het geeft je de mogelijkheid om screenshot te sturen naar de Minddistrict serivcedesk zonder bestaande cliëntgegevens. Lees hier waarom dat belangrijk is.

Hoe pak je dit aan?

Vraag bij de melder van het probleem uit welke stappen er zijn ondernomen zodat je het probleem zo goed mogelijk kunt reproduceren. Je hiervoor het volgende script gebruiken:

• Scenario: Vraag alle stappen uit die de melder heeft gedaan om het probleem zo goed mogelijk te kunnen reproduceren.
  • Verwachte resultaat: wat had de melder verwacht te zien na volgen van de bovengenoemde stappen?
  • Daadwerkelijke resultaat: welk resultaat is momenteel zichtbaar voor de melder?
  • Details en specificaties: details of specificaties van devices zoals de browser of het model van de mobiele telefoon zijn belangrijk. Een bug of een storing kan namelijk gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld de browser of type telefoon. Overzicht belangrijke specificaties:
    • Browser+versienummer
    • Soort device (desktop, tablet, mobiel)
    • Besturingssysteem+versienummer van device
    • Minddistrict app+versienummer

Heb je voldoende informatie verzameld om het probleem te reproduceren? Ga dan naar de trainingsomgeving en zie waar de gebruiker tegenaan loopt.

Weet je niet hoe het probleem op te lossen is? Neem contact op met servicedesk van Minddistrict. Ook wij zullen het probleem gaan reproduceren. Lever ons de juiste informatie aan. Lees hier hoe je dat kunt doen.