Onder de tab 'Gesprekken' heb je een overzicht van alle lopende gesprekken die je hebt. Wanneer je een ongelezen bericht hebt, krijgt het bericht een '1 ongelezen' tag.

Gespreksopties

In een gesprek met een gebruiker heb je meerdere opties:

• je kunt het onderwerp van het gesprek aanpassen;
  • je kunt meerdere deelnemers uitnodigen voor het gesprek;
  • teksten kunnen dik gedrukt, cursief of geordend worden;
  • er kunnen hyperlinks worden toegevoegd;
  • er kunnen bijlages worden toegevoegd (n.v.t. voor de Minddistrict app);
  • je kunt een videobelgesprek starten (indien deze functie voor jouw organisatie beschikbaar is).

Videobellen

Met videobellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je cliënt. Cliënten kunnen met jou spreken vanuit hun vertrouwde thuisomgeving. Ook met collega professionals kun je een videobelgesprek starten.

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Let op: videobellen is niet mogelijk met de browser Internet Explorer. Videobellen werkt het beste op de browser Chrome.

Het is niet mogelijk om met de Minddistrict app te videobellen. Je kunt wel via een webbrowser op de mobiele telefoon inloggen in het Minddistrict platform. Op die manier is videobellen wel mogelijk op de mobiele telefoon.

Wanneer je zichtbaar online bent (groene cirkel rondom je profiel foto) kun je bellen of gebeld worden.

Start een gesprek

Om een gesprek te starten, klik je op ‘start videobelgesprek’. Belangrijk: sta de browser toe om de camera en de microfoon te gebruiken.

Ervaar je problemen bij het opstarten van een videogesprek, klik dan hier voor oplossingen.

Het videobelgesprek opent zich in een nieuw tabblad. Hierdoor heb je mogelijkheid om in het andere tabblad het Minddistrict platform gebruiken zonder dat het invloed heeft op het videobelgesprek. Je kunt naast het videobellen elkaar berichten blijven versturen.

Videobelfunctionaliteiten

Het videobellen bevat een aantal functionaliteiten. In een videobelgesprek kun je:

• het scherm vergroten;
  • je scherm delen;
  • je mircofoon aan- of uitzetten;
  • je camera aan- of uitzetten;
  • het gesprek beëindigen
  • meerdere deelnemers uitnodigen (degene die het gesprek is beheerder van het gesprek), tot maximaal 12. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Daarnaast kun je zien welke deelnemers er in het gesprek zitten en of zij hun microfoon aan of uit hebben. Er is een klok ingebouwd zodat je kunt zien hoe lang het gesprek duurt.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/17052485028/original/bMXzTzA9BW9nrX3_a5bTIiwTCoDtiTdSCw.jpg?1576847917