Op deze pagina wordt de functionaliteit (videobel)gesprekken uitgelegd. Klik hier voor snelle instructies videobellen voor hulpverleners. Klik hier voor snelle instructies videobellen voor cliënten.

INHOUDSOPGAVE

Gesprekken

Onder de tab 'Gesprekken' heb je een overzicht van alle lopende gesprekken die je hebt. Wanneer je een ongelezen bericht hebt, krijgt het bericht een '1 ongelezen' tag.

Gespreksopties

Als je een gesprek met start ben je automatisch de beheerder van dat gesprek. Je hebt meerdere gespreksopties:

• (als beheerder) kun je het onderwerp van het gesprek aanpassen;
  • (als beheerder) kun je meerdere deelnemers uitnodigen voor het gesprek of deelnemers verwijderen;
  • teksten kunnen dik gedrukt, cursief of geordend worden;
  • er kunnen hyperlinks worden toegevoegd;
  • er kunnen bijlages worden toegevoegd (max. 10 MB per bijlage; max. 40 MB per bericht);
  • je kunt een videobelgesprek starten (indien deze functie voor jouw organisatie beschikbaar is).

Videobellen

Met videobellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je cliënt. Cliënten kunnen met jou spreken vanuit hun vertrouwde thuisomgeving. Ook met collega professionals kun je een videobelgesprek starten.

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Let op: videobellen is niet mogelijk met de browser Internet Explorer. Videobellen werkt het beste op de browser Chrome.

Start een gesprek

Om een gesprek te starten, klik je op ‘start videobelgesprek’. Belangrijk: sta de browser toe om de camera en de microfoon te gebruiken.

Ervaar je problemen bij het opstarten van een videogesprek, klik dan hier voor oplossingen.

Het videobelgesprek opent zich in een nieuw tabblad. Hierdoor heb je mogelijkheid om in het andere tabblad het Minddistrict platform gebruiken zonder dat het invloed heeft op het videobelgesprek. Je kunt naast het videobellen elkaar berichten blijven versturen.

Videobelfunctionaliteiten

Het videobellen bevat een aantal functionaliteiten. In een videobelgesprek kun je:

• het scherm vergroten;
  • je scherm delen;
  • je mircofoon aan- of uitzetten;
  • je camera aan- of uitzetten;
  • het gesprek beëindigen;
  • meerdere deelnemers uitnodigen (degene die het gesprek is beheerder van het gesprek), tot maximaal 12. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Daarnaast kun je zien welke deelnemers er in het gesprek zitten en of zij hun microfoon aan of uit hebben. Er is een klok ingebouwd zodat je kunt zien hoe lang het gesprek duurt.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/17052485028/original/bMXzTzA9BW9nrX3_a5bTIiwTCoDtiTdSCw.jpg?1576847917

Legenda videobellen