Als organisatie heb je een eigen trainingsomgeving of je hebt een account op https://online.training.minddistrict.com/. In deze omgevingen kun je kennismaken met het platform, functies uitproberen, content bekijken vanuit het perspectief van de cliënt of problemen reproduceren.

Maak kennis met het platform

In een trainingsomgeving heb je de mogelijkheid om ons product te leren kennen. Je ontdekt welke functies we hebben en hoe ze werken. Probeer functies uit of maak testcliënten aan om te zien hoe het platform voor cliënten eruit ziet.

Hoe maak je een test cliënt aan?

Elk account binnen Minddistrict is gekoppeld aan een geldig e-mailadres. Binnen een platform kunnen er enkel unieke e-mailadressen worden gebruikt. Voor het aanmaken van een test cliënt kun je een beheert e-mailadres gebruiken.

Maar er is nog een optie: je kunt ook een fictief e-mailadres gebruiken. Het fictieve e-mailadres dat je hiervoor kunt gebruiken is: client+naam@minddistrict.com. De naam kun je zelf verzinnen.Met een fictief e-mailadres kun je niet inloggen op het cliëntaccount, maar je kunt wel de gebruikersswitch gebruiken. De gebruikersswitch heeft als functie dat je het platform ziet vanuit het perspectief van de cliënt.

Maar er is nog een optie: je kunt ook een fictief e-mailadres gebruiken. Het fictieve e-mailadres dat je hiervoor kunt gebruiken is: client+naam@minddistrict.com. De naam kun je zelf verzinnen.

Met een fictief e-mailadres kun je niet inloggen op het cliëntaccount, maar je kunt wel de gebruikersswitch gebruiken. De gebruikersswitch heeft als functie dat je het platform ziet vanuit het perspectief van de cliënt.

Meldingen van gebruikers reproduceren

Wanneer iemand aangeeft problemen te ervaren met het platform, levert het veel informatie op het probleem proberen te reproduceren, want:

• Je kunt hierdoor ervaren waar de melder precies tegenaan loopt. Mogelijk kun je hierdoor opmerken wat er aan de hand is en de melder gericht helpen met de oplossing.
  • Je kunt hierdoor zien of het probleem platform breed is of dat alleen de melder tegen dit probleem aanloopt.
  • Je kunt hierdoor zien of het probleem platform gerelateerd of dat het probleem wordt veroorzaakt door externe invloeden. Klik hier voor de checklist externe factoren.
  • Je kunt hierdoor een gedetailleerd report/bug melding maken naar de Minddistrict servicedesk als er sprake is van een bug zodat het probleem sneller en efficiënter kan worden opgepakt.
  • Het geeft je de mogelijkheid om screenshot te sturen naar de Minddistrict serivcedesk zonder bestaande cliëntgegevens. Lees hier waarom dat belangrijk is.

Vraag bij de melder van het probleem uit welke stappen er zijn ondernomen zodat je het probleem zo correct mogelijk kunt reproduceren. Je hiervoor het volgende script gebruiken:

• Scenario: Vraag alle stappen uit die de melder heeft gedaan om het probleem zo goed mogelijk te kunnen reproduceren.
  • Verwachte resultaat: wat had de melder verwacht te zien na volgen van de bovengenoemde stappen?
  • Daadwerkelijke resultaat: welk resultaat is momenteel zichtbaar voor de melder?
  • Aanvullende informatie: informatie die kan helpen om het probleem te reproduceren zoals welke browser is er gebruikt, specificaties van de computer/mobiel/tablet zoals het OS of modelnummer (lees [hier] waarom dat belangrijk is), de url van het platform, ID’s van de cliënt en/of professional (lees hier hoe je die vindt), screenshots (zonder cliëntgegevens).

Wanneer je het probleem hebt kunnen reproduceren, kun je dit melden aan de servicedesk van Minddistrict. Lees hier hoe je dat kunt doen.