Wanneer je een verwijderverzoek van het platform indient, bijvoorbeeld bij een contract eindiging, wordt het platform offline gehaald en alle data uit onze database verwijderd. de data kunnen niet meer teruggehaald wordenDe data kunnen niet meer teruggehaald worden.

Alleen geautoriseerde personen kunnen het verwijderen van een platform aanvragen. Het verwijderverzoek loopt via de accountmanager van Minddistrict. Weet je niet wie jouw accountmanager is, stuur dan jouw aanvraag naar de servicedesk van Minddistrict. Wij zullen jouw aanvraag doorsturen naar de juiste accountmanager.

Verzoek indienen bij de accountmanager

De applicatiebeheerder van het platform kan een verwijderverzoek indienen bij de accountmanager. Hiervoor levert de applicatiebeheerder de platform URL aan (klik hier waar je dit vindt) en de datum waarop het platform offline gehaald moet worden.

Het verwijderen van een platform gebeurt in een deployment op de eerste vrijdag van de maand. Minddistrict hanteert een opzegtermijn van een maand.

Data bewaren

Wanneer het platform offline gaat, wordt ook alle data verwijderd (cliëntgegevens, inhoud van berichten, antwoorden in dagboeken, antwoorden op sessies, feedback, etc.). Maar ook wanneer het platform offline is, moet het mogelijk zijn om over deze informatie te beschikken, bijvoorbeeld voor het geval een cliënt op een later moment zijn of haar online dossier zou opvragen. Het is daarom nodig om de data op te slaan en veilig te bewaren. De servicedesk stuurt hiervoor instructies naar de aanvrager van het verwijderverzoek.

Zorg dat je op tijd de gegevens opslaat en je gebruikers inlicht. Als het platform eenmaal offline is, is alle data definitief verwijderd.