Een cliënt heeft volgens de AVG-wet het recht op verwijdering van zijn of haar dossier. Krijg je een verwijderverzoek binnen, dan kun je contact opnemen met de Servicedesk van Minddistrict om het account te laten verwijderen.

Procedure van de servicedesk

Om het verzoek te kunnen oppakken hebben we de platform URL nodig en het geanonimiseerde cliënt ID. Klik hier hoe de platform URL kunt vinden en klik hier hoe het cliënt ID kunt vinden.

Vervolgens vragen wij om een bevestiging, om te controleren of de gegevens kloppen. Het verwijderen van een account is namelijk een onomkeerbare actie. Zodra wij de bevestiging hebben ontvangen, zullen wij het verzoek binnen 5 werkdagen verwerken. Je krijgt een bevestigingsmail als het account is verwijdert.

Het is belangrijk dat de gekoppelde hulpverlener wordt geïnformeerd over het verwijderen van het betreffende cliëntaccount.

Bevestiging onomkeerbaarheid

Het verwijderen van een account is een onomkeerbare actie. Als deze actie is uitgevoerd, dan is het hele account weg, inclusief alle hierin gegenereerde data. Dit betreft onder andere alle data in de modules (inclusief de feedback door de hulpverlener), dagboeken, gesprekken en accountinformatie. Deze data is niet meer terug te halen.