Deze configuratie kan op verzoek beschikbaar worden gemaakt

Web-authenticatie

Via deze configuratie kan de mogelijkheid tot inloggen via het inlogscherm worden AAN of UIT gezet.

Standaard staat deze optie AAN: gebruikers kunnen via het inlogscherm op het platform inloggen met een combinatie van hun e-mailadres en ingestelde wachtwoord.

Zet je de instelling UIT dan kunnen gebruikers niet inloggen via het inlogscherm. Deze optie is dus alléén geschikt als er een andere inlogmethode is ingericht!

LET OP: het is om deze reden verstandig om het versturen van geautomatiseerde email UIT te laten zetten. Lees hierover meer bij de configuratie ‘E-mails’.

Deze manier van authenticeren kan alleen worden uitgeschakeld als gebruikers op minimaal 1 andere manier toegang tot het platform kunnen krijgen.

IP's en IP-reeksen

Het is mogelijk om een IP filter in te stellen in de configuratie van het platform. Hiermee beperk je de toegang tot het platform tot een bepaald IP adres of IP range.

Twee-staps-authenticatie

Twee-staps-authenticatie biedt een extra beveiligingslaag door een authenticatie-code te vereisen. Deze wordt via SMS verstuurd of aangemaakt in een authenticatie-applicatie op een mobiele telefoon.

Onthoud twee-staps-authenticatie voor professionals

Je kunt de twee-staps-authenticatie instellen voor professionals en/of cliënten. Voor professionals kun je de twee-staps-authenticatie verplichten of als optionele functie. Hierbij is het mogelijk om de code altijd verplicht te laten invoeren of om de code 12 uur, 3 dagen of een 1 week te laten onthouden.

Twee-staps-authenticatie voor cliënten (en naasten indien ingeschakeld)

Voor cliënten (en eventueel naasten) kun je een optionele opties voor de twee-staps-authenticatie aanbieden. Cliënten kunnen dit zelf beheren bij hun profielinstellingen. Hierbij kunnen ze instellen hoelang de code wordt onthouden (12 uur, 3 dagen, 1 week) of kunnen ze de twee-staps-authenticatie weer uitschakelen.

Voor het inrichten van de twee-staps-authenticatie is er implementatiehandleiding beschikbaar. Deze kun je opvragen bij de servicedesk van Minddistrict.