Hier stel je de mogelijkheid in tot externe aanmeldingen. Als je externe aanmeldingen mogelijk maakt, kunnen cliënten zichzelf aanmelden voor een account (in plaats van dat de professional een account voor hen aanmaakt). Hierbij is het gebruikelijk om op een eigen website een link te plaatsen die naar deze pagina leidt.

Actieve aanmelding-types

Als je de externe aanmeldingen mogelijk maakt, kun je er voor kiezen:

1.    De reguliere aanmelding aan te bieden.

2.    De anonieme aanmelding aan te bieden.

3.    Beide aan te bieden.

Je kunt hierbij optioneel de volgorde van de aanmeldtypes aanpassen.

Standaardvelden

De reguliere aanmelding bevat standaard de volgende velden:

De anonieme aanmelding bevat standaard de volgende velden:

Configureerbare velden

Naast de standaardvelden in het aanmeldformulier zijn er een aantal velden die configureerbaar zijn:

• Motivatie: Dit is een open tekstveld, dat de cliënt vraagt naar zijn ‘Reden voor aanmelding’. Zet je dit veld aan, dan wordt het aan zowel de reguliere als de anonieme aanmelding toegevoegd. Je kunt er voor kiezen dit veld verplicht te maken.
  • Gebruikersvoorwaarden: Indien je deze als .pdf bestand hebt toegevoegd aan het platform moet een potentiële cliënt eerst akkoord gaan met deze voorwaarden (door een vinkje te zetten) voordat hij of zij zijn aanmelding kan afronden. Zet je deze functie aan, dan wordt het aan zowel de reguliere als de anonieme aanmelding toegevoegd.
  • BSN: Dit is een veld waar de zogenaamde 11-proef achter zit, waarmee gecontroleerd wordt of er sprake is van een valide BSN (NIET of het BSN van deze cliënt is). Zet je dit veld aan, dan wordt het alleen aan de reguliere aanmelding toegevoegd. Je kunt er voor kiezen dit veld verplicht te maken.
  • Telefoonnummer: Dit is een numeriek veld. Zet je dit veld aan, dan wordt het alleen aan de reguliere aanmelding toegevoegd. Je kunt er voor kiezen dit veld verplicht te maken.

Link op de voorpagina naar het aanmeldformulier

Je kunt er voor kiezen op de inlogpagina de link naar de aanmelding te tonen, of deze te verbergen (om er direct naar te kunnen linken). De link verbergen zal je mogelijk doen op het moment dat je een aanmeldscreening als (zelf)test aanbiedt. In het resultaat van de zelftest zal de cliënt naar het aanmeldformulier worden geleid.

Introductie

Het is mogelijk een introductie op de aanmelding te schrijven. Deze wordt bovenaan het aanmeldformulier getoond.

Automatisch accepteren

Een aanmelding kan door een secretaresse geaccordeerd worden OF de aanmelding kan automatisch geaccepteerd worden. Wordt de aanmelding automatisch geaccepteerd, dan heeft de cliënt na het aanmelden meteen de mogelijkheid om op het platform in te loggen. Het hangt van de rest van de configuraties van het platform af of dit een goed idee is om te doen (om te voorkomen dat de cliënt in een leeg platform begint).

Meer over de aanmeldcode

Aanmeldcode

Binnen het platform kun je aanmeldcodes genereren die je kunt uitdelen aan (potentiële) cliënten. Zet je dit veld aan, dan wordt het aan zowel de reguliere als de anonieme aanmelding toegevoegd. Als je dit veld aan zet, is het per definitie een verplicht veld en uiteraard wordt er gecontroleerd of de code die de cliënt invoert een code is die daadwerkelijk is uitgegeven.

Zodra je dit veld in de aanmeldformulieren activeert krijg je als applicatiebeheerder de mogelijkheid om de aanmeldcodes te beheren; op de pagina verschijnt een link naar het aanmeldcode beheer.

Als je op deze link klikt krijg je de mogelijkheid om nieuwe aanmeldcodes te genereren. Ook zie je hier een lijst van eerder uitgegeven aanmeldcodes en meer informatie over wanneer deze aanmeldcodes gebruikt zijn.